STM32, STMicroelectronics firmasının ürettiği Arm Cortex-M işlemcisini kullanan bir mikrodenetleyicidir.Temel olarak bir mikroişlemci, ram bellek, çalışacak programın kaydedileceği flash bellek, ve modeline göre birçok arabirimden oluşur. Arabirimlerle kastedilen programlanabilir elektronik yapılardır. Her arabirim kendine özel bellek adresleri kullanılarak programlanır. Bu bellek adreslerinin her bitinin ne anlama geldiğini STM32 dökümanlarında bulabilirsiniz. Arabirimlerin çok oluşu bir çok farklı uygulamayı çok az elektronik bileşen kullanarak gerçekleştirmeyi mümkün kılar. Bu sayade üretim maliyeti de önemli ölçüde düşer.
Daha önce bir mikrodenetleyici programla tecrübeniz varsa STM32 mikrodenetleyicisini kolay ve hızlı bir şekilde kullanabilirsiniz. STM32'yi programlamak için kullanılan birçok farklı derleyici arasından kendinize uygun olan derleyiciyi seçmelisiniz. STMicroelectronics'in sitesinde birçok örnek uygulama bulunuyor, bu uygulamaları incelemek STM32'nin özelliklerini anlamanıza ve tecrübe etmenize yardımcı olacaktır. Ayrıca bu konuda internet üzerinde de çok sayıda kaynak bulabilirsiniz.
STM32 serisi bütün mikrodenetleyicilerde IIC ve SPI iletişim arabirimleri bulunur, bu arabirimler kullanılarak sensörlerden veri okunur ve program yardımı ile bu veriler işlenir. Dijital sensörler genelde IIC adı verilen bir iletişim protokolü ile mikrodenetleyiciye bağlanır. IIC protokolünde ana makineye (mikrodenetleyici) bağlı bütün cihazların (sensör) kendine ait 7 bitlik bir eşsiz kodu (ID) vardır. Ana makine hangi cihazdan veri okuyacaksa önce o cihazın kodunu paralel bağlı tüm cihazlara gönderir. Gönderilen kod hangi cihaza ait ise o cihaz aktif olur ve ardından ana makine okunacak verinin adresini gönderir seçilmiş cihaz da o adreste bulunan veriyi ana makineye gönderir. Hız bakımından SPI IIC'den daha hızlıdır. Sensörler genel olarak birkaç baytlık veri gönderir bu yüzde veri aktarım hızının performansa fazla bir etkisi olmaz. Fakat kamera veya ekran kullanıyorsanız daha hızlı olan SPI ya da desteklenen başka bir iletişim yöntemi kullanmanız gerekebilir.