Küresel ısınmaya karşı bir mineral umut olabilir mi?

  • 02-09-2018 06:28
  • 672

Bilim insanları atmosferdeki karbon dioksiti depolayan bir mineral olan manyezit üzerinde çalışıyorlar.Bu, endüstriyel ölçekte geliştirilebiliyorsa, uzun süreli depolama için CO2'nin atmosferden atılması için kapıyı açar ve böylece atmosferdeki CO2'nin küresel ısınma etkisine karşı koyar.

Bilim adamları zaten atmosferdeki karbon dioksiti kaldırarak küresel ısınmayı yavaşlatmaya çalışıyorlar, ancak teknolojiyi geliştirmede ciddi pratik ve ekonomik sınırlar var. Şimdi, ilk defa, araştırmacılar manyezitin düşük sıcaklıkta nasıl oluştuğunu açıkladı ve kristalleşmesini önemli ölçüde hızlandıracak bir yol üzerinde çalışıyorlar. Doğal olarak oluşan bir manyezit tonu atmosferin yaklaşık yarım ton CO2'sini çıkarabilir, ancak oluşum hızı çok yavaştır.

Proje lideri, Profesör Ian Power (Trent Üniversitesi, Ontario, Kanada) şunları söyledi: "Çalışmamız iki şey gösteriyor. İlk olarak, manyezitin doğal olarak nasıl ve ne kadar hızlı oluştuğunu açıkladık. Bu, yüzlerce yıllık binlerce yıl süren bir süreçtir. Dünya'nın yüzeyi. Yaptığımız ikinci şey, bu süreci hızlandıran bir yolu göstermek. ”

Araştırmacılar, bir katalizör olarak polistiren mikroküreler kullanarak, manyezitin 72 gün içinde oluşacağını gösterdiler. Mikrokürelerin kendileri üretim prosesi ile değişmez, böylece ideal olarak yeniden kullanılabilirler.

Şimdilik, bunun deneysel bir süreç olduğunu ve manyezitin karbon sekestrasyonunda (atmosferin CO2'sini alarak ve onu manyezit olarak sürekli olarak saklayarak) kullanılabileceğinden emin olmak için ölçeklendirmemiz gerektiğini biliyoruz. karbon fiyatı ve sekestrasyon teknolojisinin arıtılması da dahil olmak üzere çeşitli değişkenler, ancak şimdi biliyoruz ki bilim bunu mümkün kılıyor.